4 pensaments a “Paret de l’Ós (sector central). Via JORDI-ANDREU

 1. JOVI

  L’Andreu Cots era el company de corda habitual del Joaquim Lores, i feia poc temps havia sigut el meu amfitrió per a incorporar-me al Centre Excursionista de Lleida, invitant-me a escalar el Bisbe de Santa Linya, una de les agulles més esveltes i satisfactòries d’escalar del nostre país. Possiblement va ser la meva primera escalada en roca, apart de les pràctiques fetes amb els meus germans, que mai superaven els 15 metres, i el IV grau de dificultat.
  A la paret de l’Ós s’hi havien obert itineraris desafiant els desploms de la vauma frontal, però no hi havia cap via cercant el lliure, i tant l’Andreu com jo mateix érem poc amics de fer anar els estreps fora de les ocasions imprescindibles.
  Cal esmentar una anècdota prou característica de l’època, i es que, obrint el llarg anterior al desplom – xemeneia, varem fer caure un bloc de dimensions considerables que va deixar un forat prou important a la carretera de sota, amb la mala fortuna de que una hores més tard passava per allà la parella de la Guardia Civil, amb bicicleta i “tricornis”, i en adonar-se’n ens van cridar per a que baixéssim i ens responsabilitzéssim dels desperfectes. Aquella va ser la raó de que obríssim en temps record la part de dalt i toquéssim “las de Villadiego” pel camí del darrera. Val a dir, ara que no correm cap perill, que els varem tirar pedres i fins i tot esmentar persones de la seva família, com a representants del “sistema” que eren.

  Respon
 2. joan

  Gràcies pel comentari, Jordi. Aquesta via és una petita joia i ha sigut especialment important a la meva vida. Només lamento la vostra poca punteria amb els militars espanyols!

  Salut

  Respon
 3. JOVI

  Si no ho vols fer en aquesta finestra oberta, si que m’agradaria que m’ho fessis conèixer per qualsevol altre mitjà, perquè al ser la primera via que vaig obrir, tot el que te que veure amb ella m’interessa, i amés tinc previst anar a repetir-la el proper dia 21 amb l’Eduard Jiménez, que te la web “escalatroncs”, i a qui vaig conèixer al GEDE

  Respon
 4. JOVI

  Per cert, una aclaració, aquesta va ser la primera via que sortia per dalt de la paret de l´Ós, i va ser oberta el desembre del 71.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *