5 pensaments a “Tuc des Neres. Via OCCITÀNIA

 1. Jaume Llanes

  Un gran línia en un gran vessant. S’ha de tenir molta experiència i criteri per saber trobar línies inèdites de tanta qualitat com tu has fet en tants i tants llocs. Per a mi és un autèntic plaer haver-ne pogut compartir algunes amb tu.

  Respon
 2. Joan

  Gràcies, Jaume, encara em faràs posar vermell. No n’hi ha per tant, exagerat!

  La foto és d’una setmana santa, quan vaig descobrir el vessant. El corredor el vaig fer el nadal seguent, amb poca neu i aflorant el glaç, les condicions ideals! El corredor és un descomunal embut d’allaus, molt perillós amb neu

  Vaig sortir de nit d’És Bordes perquè l’allau tipic de la sortida del poble ja havia baixat i tallava la carretera. Vaig tornar 12 hores després, sense haver parat ni 5 minuts. Una gran jornada!

  Respon
 3. Jaume Llanes

  A principis d’estiu sempre hi ha una gran congesta d’allaus al peu del corredor, la qual cosa demostra el que dius de la perillositat d’aquest recorregut si hi ha neu.

  L’allau que dius de la sortida d’Es Bordes té nom: era Simona, si mal no recordo.

  Ostres, fer el corredor amb aproximació i descens des de baix del poble, no m’estranya que no t’haguessis aturat ni un sol moment. La veritat és que aquests tipus d’itineraris s’han de fer sense entretenir-s’hi gaire si es vol evitar que et caigui la nit a sobre.

  Respon
 4. Sergio

  hola! esta linea ya estaba abierta, 12-5-96.. La entrada a la canal como era una cascada de agua enfilamos por la izquierda por roca hasta coger nieve.Nunca la llegamos a publicar pero… Enric Asin y Sergio Lorente. Salud!!

  Respon
 5. joan

  Gràcies per visitar el bloc. I encara que no entenc gaire on vols anar a parar amb el comentari, aquí queda…

  Només voldria dir que esmentes una línea i una data, però això és poc consistent sense cap altra dada que acrediti l’autoria de l’itinerari. També que si en el seu moment vas renunciar a divulgar una suposada primera, postura per altra banda absolutament respectable, no té gaire sentit que ara la reivindiquis. Això seria com posar un parany alpinístic: obro, no ho dic, i espero un altre obridor per desacreditar la seva activitat… Rebuscat, oi? Per altra banda, si tu no divulgues hauries de considerar la possibilitat que altres actuin de la mateixa manera, pensa que potser l’obridor no som ni tu ni jo… Vaja, que des de la teva pròpia dinàmica trobo sorprenent que t’atribueixis la via amb aquesta alegria

  Salut

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *